"Uitgebreide meting"

Meting lichaamssamenstelling

U wilt weten wat uw spiermassa is en/of vetpercentage is? Wilt u meten wat  het resultaat is  van uw training, aanpassing van uw beweegpatroon en voedingspatroon? Of bent u geïnteresseerd in uw lichaamssamenstelling en uw metabole leeftijd?

Dan is de meting een uitkomst. Ik meet uw lichaamssamenstelling en maak hiervan een rapport en bespreek dit met u.

Voor de meting maak ik gebruik van de Tanita MC-780 SMA, een geavanceerde body composition analyzer ( LichaamsSamenstellingsMeter), ook geschikt voor medisch gebruik.

Deze professionele weegschaal meet alle lichaamswaarden die belangrijk zijn om een algeheel gezondheidsbeeld te schetsen.

De Tanita maakt gebruik van een speciale BIA (Bioelectrical Impedance Analysis)-technologie waarmee de samenstelling van het lichaam kan worden gemeten.

Dankzij deze methode wordt de elektrische weerstand, impedantie, van het lichaam gemeten. Hierdoor kan een vetpercentage worden berekend. De BIA methode van dit merk gaat nog net even verder. Dit is de meest eenvoudige en snelste van alle huidige methoden en geeft het minste ongemak.

Tijdens het weegmoment wordt een niet voelbaar en ongevaarlijk zwak stroomsignaal door het lichaam gestuurd. Lichaamsvet biedt een hoge weerstand aan een elektrisch signaal. Lichaamsvocht geleidt het signaal juist. Om tot een algehele duidelijke meting te komen, wordt daarom vooraf ook lengte, geslacht en lichaamstype ingegeven. Hierdoor wordt de weerstand samen met de persoonlijke gegevens in een formule bewerkt. Met als resultaat het vetaandeel in procenten van het totale gewicht.

Let op: heeft u een pacemaker of een ander elektronisch implantaat dan kunt u geen gebruik maken van deze meting.

Deze analyzer laat zien of volwassenen en kinderen waarden hebben die binnen een gezonde range zitten.

Voor bijvoorbeeld sporters, mensen die herstellen van ziekte of deelnemers van een leefstijltraject is het interessant om hun lichaamsgesteldheid te meten en te analyseren gedurende een (trainings)periode. Meten is weten.

 

Image

Gemeten waarden Tanita

De MC-780 laat de volgende waarden zien:

 

Gewicht

Vetvrije massa

BMI

Vetmassa (+ uitgesplitst per arm/been/romp)

Ruststofwisseling

Botmassa

Spiermassa (+ uitgesplitst per arm/been/romp)

Fysieke conditie

Vochtmassa in kg

Extra-Cellular water kg

Intra-Cellular water kg

Orgaanvet

Stofwisselingsleeftijd

 

 

Kosten

De prijs voor de 1e  meting, rapport en uitleg  bedraagt € 37.50

 

De prijs voor een vervolgmeting (binnen 6 maanden) bedraagt € 18.75 euro

 

Volgt u een  leefstijltraject of heeft u een consult diëtetiek bij Gewichtige zaken Venray, dan zit deze meting bij de prijs inbegrepen.

 

Metingen kunnen ook (voor bijvoorbeeld groepen/sportteams) op locatie plaatsvinden.

Image

Lydia Jeuken, leefstijlcoach, diëtist | M 06 43012510 | | www.gewichtigezakenvenray.nl

AGB Leefstijlcoach 90106194 – AGB dietist 24001704